Creditcardfuncties om op te letten

Als u een consument bent die een creditcard gebruikt, moet u controleren of uw kaart een ‘evoluerende service’ bevat.

De doorlopende service is een systeem waarmee u slechts een deel van de creditcardbetalingen kunt betalen en de resterende betalingen later, en heeft een lening met een commissiepercentage tot 24%.

Credit card bedrijven wijzen erop dat het voordeel van de draaiende dienst is dat het mogelijk is om het bedrag van de betaling aan te passen op een maandelijkse basis volgens de terugbetaling vermogen..

Als de betaling echter achterstallig is met behulp van de doorlopende service, wordt rente opgebouwd als ‘samengestelde rente’ en wordt de doorlopende service vaak opnieuw gebruikt omdat de prijs van de transferkaart en de kaartbetaling van deze maand niet tegelijkertijd kunnen worden betaald, wat resulteert in een grote schuld..

Bovendien is voorzichtigheid geboden aangezien de vergoedingen kunnen stijgen als gevolg van een daling van de interne rating van de creditcardmaatschappij.

De doorlopende rente op creditcards is gemiddeld van 5,4% tot 23,9% en creditcardmaatschappijen brengen gemiddeld 15% tot 20% rente in rekening.Hoe lager de kredietwaardigheid, hoe hoger de rente.

Tot nu toe heeft de kaartindustrie doorlopende serviceabonnementen aangemoedigd, zoals het terugbetalen van een jaarlijkse vergoeding als voorwaarde voor het aanmelden voor de doorlopende service bij uitgifte van een online kaart 폰테크 vanwege de hoge winstgevendheid van de doorlopende service, of het geven van andere voordelen.

Volgens het rapport van het Korea Consumer Agency waren er de meeste gevallen van klachten over schade veroorzaakt door de ‘grensoverschrijdende’ revolverende dienst, en in sommige gevallen werd uitgelegd dat de dienst nutteloos was als de betaling van de kaart niet achterstallig was. .

Bovendien kan de doorlopende dienst het minimumbetalingsbedrag vrij aanpassen in eenheden van 1 tot 100%, en de rente varieert volgens deze ratio, dus als u geabonneerd bent op de doorlopende dienst, moet u ook het minimumbetalingsbedrag controleren.

Zelfs als u bijvoorbeeld genoeg geld in uw bankboek heeft om deze maand uw kaartbetaling te betalen, als u bent geabonneerd op de doorlopende service en het minimumbetalingsbedrag is ingesteld op 50%, wordt slechts 50% van het kaartbetalingsbedrag verwijderd. uit het bankboek deze maand. Wees in dit geval voorzichtig, want u zult doorlopende rente moeten betalen over het bedrag dat niet wordt terugbetaald bij de levering volgende maand.

Als u de doorlopende service wilt annuleren, kunt u de doorlopende service eenvoudig opzeggen door de applicatie van het kaartbedrijf te openen en op het item My Card-service te tikken om de ‘doorlopende service’ te annuleren of door het kaartbedrijf te bellen.

Een functionaris bij Kookmin Bank zei: “Vanaf maart van dit jaar, aangezien de ‘Financial Consumer Act’ wordt gehandhaafd, zullen we de revolverende service afzonderlijk op de hoogte stellen en uitleggen, dus zorg ervoor dat u controleert of de service geschikt voor u is en kijk wat percentage van de draaiende belang is volgens mijn credit rating “vroeg ik.

Card revolving kan een manier zijn om te voorkomen dat het kaartgebruik wordt opgeschort als gevolg van achterstallige betalingen, maar u moet nadenken over uw terugbetalingsvermogen en deze zoveel mogelijk gebruiken als onverwachte achterstallige rente kan oplopen, en u moet er ook een gewoonte van maken om de voorwaarden en voorwaarden van uw creditcard zorgvuldig.

답글 남기기

이메일 주소를 발행하지 않을 것입니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다